Två olika recept gör vi efter. Det ena är gammalt, efter SÅ´s mamma Ada.
Ada´s Rullrån
3 dl grädde
3 dl vatten
2 msk vaniljsocker
strösocker efter smak
vetemjöl så mycket så smeten liknar en sockerkakssmet.
Dessa är godast i min smak.
1 kkp vetemjöl, 1 tsk hjorthonssalt, 1 kkp vatten och vanilj efter smak.
Dessa blir hållfastare och det smakar av ägg. Goda på sitt sätt.
Rikard håller på med sitt julstök, röka kött.
I år finns ett grishuvud med som ska pyntas traditionellt av flickorna i Renån.
Nu ska vi göra köttbullar, hej då!
Bråttom nu.
3 kommentarer:
De é rektit att slaktarongan ske ha en grishuvve på bolom!
Vilken duktig bagerska, hon skulle kunna få hälsa på hos mej också.
Rullråna hör julen till.
Julkramar/G
Kan bara hålla med ovanstående skribent! Kul med grisskallen, hoppas att man får se den pyntad :)
Vad gott med vaniljsocker i - det receptet ska jag prova
/Maria
Skicka en kommentar