lördag 20 december 2008

lucka 20

Idag har vi roligt på Torpet, det gräddas rullrån i stora lass.
Två olika recept gör vi efter. Det ena är gammalt, efter SÅ´s mamma Ada.
Ada´s Rullrån
3 dl grädde
3 dl vatten
2 msk vaniljsocker
strösocker efter smak
vetemjöl så mycket så smeten liknar en sockerkakssmet.
Dessa är godast i min smak.
Den andra smeten är med 1 kkp smält smör, 1 kkp socker, 1 ägg, 1 kkp potatismjöl ,
1 kkp vetemjöl, 1 tsk hjorthonssalt, 1 kkp vatten och vanilj efter smak.
Dessa blir hållfastare och det smakar av ägg. Goda på sitt sätt.
Tukta blev en hejare på rullrånsgräddning, hon gjorde allt.
---
Rikard håller på med sitt julstök, röka kött.
I år finns ett grishuvud med som ska pyntas traditionellt av flickorna i Renån.
---
Nu ska vi göra köttbullar, hej då!
Bråttom nu.



3 kommentarer:

Gudrun sa...

De é rektit att slaktarongan ske ha en grishuvve på bolom!

Vilken duktig bagerska, hon skulle kunna få hälsa på hos mej också.
Rullråna hör julen till.
Julkramar/G

Anonym sa...

Kan bara hålla med ovanstående skribent! Kul med grisskallen, hoppas att man får se den pyntad :)

Anonym sa...

Vad gott med vaniljsocker i - det receptet ska jag prova
/Maria